Alles over Infraroodcabines

Alles over Infraroodcabines

Infraroodcabines zijn in opkomst. Steeds meer mensen ontdekken de weldaad van de infraroodstralen die diep in het lichaam doordringen en zo spieren ontspannen en stress verminderen. In dit artikel gaan we dieper in op wat infraroodstraling is, hoe een infraroodcabine werkt, en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is infraroodstraling?

Infraroodstraling is een vorm van elektromagnetische straling die niet zichtbaar is voor het menselijk oog, maar wel warmte afgeeft. Infraroodstralen worden onderverdeeld in drie categorieƫn: korte golf, middellange golf en lange golf. De infraroodcabines maken voornamelijk gebruik van de middellange golfstralen, omdat deze het meest effectief zijn voor het menselijk lichaam.

Hoe werkt een infraroodcabine?

Een infraroodcabine werkt door middel van infraroodstralers die de stralen rechtstreeks op het lichaam richten. De straling wordt opgenomen door het lichaam en zet watermoleculen in beweging, waardoor warmte vrijkomt en spieren ontspannen. De cabine wordt opgewarmd tot een temperatuur tussen de 40 en 60 graden Celsius, afhankelijk van het type infraroodcabine. De sessie duurt meestal tussen de 20 en 30 minuten.

Voordelen van infraroodcabines

Ontspanning: De infraroodstraling zorgt voor ontspanning van spieren en verminderde stress.

Verlichting van pijn: De warmte van de infraroodcabine kan pijn verlichten bij bijvoorbeeld spier- en gewrichtspijn.

Verbetert de bloedsomloop: De infraroodstraling zorgt voor een betere bloeddoorstroming en verhoogt zo de zuurstofopname van het lichaam.

Versterkt het immuunsysteem: Door de warmte van de infraroodcabine wordt het immuunsysteem versterkt, waardoor het lichaam beter in staat is om infecties te bestrijden.

Helpt bij afvallen: De infraroodstraling zorgt voor verhoogde stofwisseling, waardoor vetverbranding wordt gestimuleerd.

Geef een reactie