Waarom een sauna?


Een sauna is méér dan ontspanning. Het is ook gezond en dat wordt al eeuwen bewezen in de Scandinavische landen. Jezelf rustig laten opwarmen tot 60, 70 of zelfs 90°C terwijl het zweet van je lichaam gutst en je tijd hebt om rustig te relaxen, of om na te denken, te filosoferen over het leven… Het kan ontzettend veel deugd doen.

De warmte doet de spieren ontspannen en daardoor worden de gewrichten ook losser, wat bij vele mensen een aangenaam effect heeft.

Welke effecten heeft een klassieke sauna? We sommen ze hieronder op:


  • Ontspannend en therapeutisch
  • Betere weerstand tegen infecties en temperatuurverschillen
  • Betere conditie
  • Betere bloedsomloop
  • Betere stofwisseling
  • Schone en jongere huid (lichaam wordt gehard)

Werking voor het lichaam


Voor je gezondheid is een sauna een goede zaak. Een sauna ontspant, kalmeert, reinigt, vergemakkelijkt de ademhaling en stimuleert het gevoel van gezondheid en welzijn. Voor de huid zorgt de sauna voor een zuiveringseffect. De temperatuur in de sauna zet de poriën van de huid wagenwijd open. U begint te zweten en het zweet "spoelt" als het ware alle onzuiverheden naar buiten. Dode, verhoornde huidcellen worden week en komen los.

Sauna traint je lichaam en bouwt je weerstand tegen temperatuurschommelingen geleidelijk op. De temperatuur in de sauna doet onze bloedvaten verwijden waardoor er een veel betere doorbloeding ontstaat. De douche of zelfs een ijskoude duik achteraf maakt ons niet ziek en voelt zelfs aangenaam aan, gewoon omdat ons lichaam zoveel warmte heeft opgedaan en daar weer van af wil. Tegelijkertijd echter wordt ons lichaam blootgesteld aan grote temperatuurschommelingen. Doen we dat regelmatig, dan bouwen we daar een natuurlijke weerstand tegen op.  

Het heeft ook een weerslag op je psyche. Na een saunabad voel je je opgewekt en ontspannen wat een totale relaxatie van lichaam en geest geeft: een verbetering van het welzijn.

Droom je van je eigen sauna?


Silu Home & Wellness maakt deze droom graag voor je waar!

Neem contact met ons op voor gratis advies en/of om onze showroom te bezichtigen.


Contacteer ons

Ons aanbod sauna's