Waarom een sauna?


Een sauna biedt niet alleen ontspanning, maar ook gezondheidsvoordelen die al eeuwenlang bewezen worden in Scandinavische landen. Door jezelf geleidelijk op te warmen tot temperaturen tussen 60°C en 90°C terwijl je ontspant, kan dit een positief effect hebben op je lichaam en geest.

Effecten van een klassieke sauna:


  • Ontspannend en therapeutisch
  • Verbeterde weerstand tegen infecties en temperatuurverschillen
  • Betere conditie
  • Betere bloedsomloop
  • Betere stofwisseling
  • Schonere en jongere huid (lichaam wordt gehard)

Werking voor het lichaam


Een sauna is ook goed voor je gezondheid. Het kan ontspannen, kalmeren, reinigen, de ademhaling vergemakkelijken en het gevoel van gezondheid en welzijn stimuleren. De sauna zorgt voor een zuiverend effect op de huid. Door de temperatuur in de sauna gaan de poriën van de huid open en begin je te zweten, waardoor alle onzuiverheden uit het lichaam worden verwijderd. Bovendien worden dode huidcellen week en komen ze los.

Een sauna kan je lichaam trainen en je weerstand tegen temperatuurschommelingen geleidelijk opbouwen. Door de hitte in de sauna verwijden onze bloedvaten, wat leidt tot een betere doorbloeding. Een koude douche of zelfs een ijsbad achteraf kan ons lichaam niet schaden en voelt zelfs aangenaam aan, omdat ons lichaam zoveel warmte heeft opgedaan en die warmte weer kwijt wil. Door regelmatig de sauna te bezoeken, bouwen we natuurlijke weerstand op tegen grote temperatuurschommelingen.

Een sauna heeft ook een positief effect op onze psyche. Na een saunabezoek voelen we ons opgewekt en ontspannen, wat kan leiden tot een totale ontspanning van lichaam en geest en een verbetering van het welzijn.

Droom je van je eigen sauna?


Silu Home & Wellness maakt deze droom graag voor je waar!

Neem contact met ons op voor gratis advies en/of om onze showroom te bezichtigen.


Contacteer ons

Ons aanbod sauna's