Waarom een infrarood sauna?


Een infraroodsauna biedt vele voordelen voor het lichaam en de geest, zoals het ontwikkelen van warmte die goed is voor de huid, spieren, gewrichten en ontspanning. Dit alles zonder dat je in extreme temperaturen hoeft te zitten, zonder overmatige energieconsumptie en zonder brandgevaar. Bovendien is een infraroodsauna gemakkelijk te plaatsen in de badkamer of slaapkamer en zien de meeste modellen er ook nog eens mooi uit.

Een infraroodsauna werkt door middel van infraroodstralen. Er bestaan drie soorten infraroodstralen: IRA, IRB en IRC. Elk van deze soorten heeft een verschillende uitwerking op het lichaam. De grootste dieptewerking in het lichaam ontstaat bij een golflengte in het infrarood A gebied, met een dieptewerking van ± 6 mm in de menselijke huid. Dit betekent dat deze warmtestraling een therapeutisch karakter heeft en kan zorgen voor verlichting van spier- en gewrichtspijnen, verbetering van de doorbloeding van het hele lichaam en vermindering van klachten van huidaandoeningen.


Werking voor het lichaam


Een infraroodcabine kan zorgen voor zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning, maar het biedt ook andere voordelen voor het lichaam. De infraroodstraling dringt diep door in het lichaam en verwarmt het van binnenuit. Dit stimuleert het lichaam om overtollige warmte af te voeren door zweet te produceren, wat verdampt aan het huidoppervlak. Als reactie op deze warmte, verhoogt het hart de bloedcirculatie, waardoor er een betere doorbloeding van het hele lichaam ontstaat. Dit proces zorgt ervoor dat afvalstoffen beter en sneller worden afgevoerd en de huid wordt gereinigd. Dit resulteert in een gezonder uitziende huid en kan klachten van huidaandoeningen verminderen.

Bovendien kan de dieptewarmte van infraroodstraling spier- en gewrichtspijnen verlichten. De warmte en zuurstofrijke bloedtoevoer kunnen de pijnlijke en geblesseerde spieren helpen om sneller te herstellen. Dit is een van de redenen waarom infraroodcabines vaak worden gebruikt voor therapeutische doeleinden en bijvoorbeeld in de sportwereld.


Droom je van je eigen infrarood sauna?


Silu Home & Wellness maakt deze droom graag voor je waar!

Neem contact met ons op voor gratis advies en/of om onze showroom te bezichtigen.


Contacteer ons

Reuma


Onderzoek leerde dat infraroodstraling ook goed is voor een verlichting van lichamelijke klachten. Gedurende vier weken bezochten proefpersonen twee keer per week een infraroodsauna. Zowel vooraf als tijdens de behandelingen, enkele dagen na afloop van de kuur en nog eens een maand later werden de effecten gemeten op pijn, stijfheid en vermoeidheid. De uitkomst was verrassend. De patiënten met reumatoïde artritis gaven na één saunagang van een half uur al aan dat de pijn en de stijfheid met zo'n 40 procent waren afgenomen. Bij de Bechterew patiënten was de pijn rond de 50 procent en de stijfheid zelfs 60 procent minder geworden. De verschillen tussen de situatie voor en na de saunagang waren volgens de onderzoekers zo groot, dat ze durfden gewagen van een aantoonbaar effect. Máár, je moet regelmatig blijven gaan om de weldoende werking gaande te houden. Een infraroodsauna op de slaap- of badkamer is dan ook aangewezen.

Er zijn nog tal van aandoeningen waarvoor een infraroodsauna soelaas biedt: artritis, astma, bronchitis, darmproblemen zoals constipatie, diarree of ziekte van Crohn, eczeem, overgewicht, gewrichtspijnen, hart- en vaatziekten, neus-, keel- en oorproblemen, depressiviteit, stress, lage en hoge bloeddruk, zwakke immuniteit en reuma.

Voor reumapatiënten geldt echter de waarschuwing om de sauna niét te gebruiken wanneer de ziekte in een acute fase komt. De sauna is alleen doelmatig zolang de ziekte in een rustige fase verkeert.


Andere voordelen


Een infrarood sauna is zeer makkelijk te plaatsen op de slaapkamer. Het enige wat je nodig hebt is minimaal één vierkante meter en een stopcontact. Het voordeel is ook dat een infrarood sauna geen vochtige, hete lucht produceert die de omgeving van je slaapkamer kan contamineren. Je kan dus ook op je gemak een boek of een tijdschrift lezen, een tas koffie of een glas fris drinken. Je boek schiet niet spontaan in brand en je zal je handen niet verbranden aan de kop of het glas. Je kan in sommige modellen zelfs naar een dvd kijken via het touch screen waarmee je de sauna programmeert.

Het is dus een absoluut relaxte manier van ontspannen en dat is dus dubbel op.


Ons aanbod infrarood sauna's