Waarom een infrarood sauna?


Het grote voordeel van een infraroodsauna is dat hij warmte ontwikkelt die goed is voor je huid, je spieren, je gewrichten en je geest. En dat zonder in extreme temperaturen te gaan, zonder een overmatige energieconsumptie en zonder brandgevaar.

Je kan het ding net zo makkelijk op je badkamer of slaapkamer zetten. En de meeste modellen ogen ook nog eens mooi zodat ze een verrijking van de ruimte vormen.

Infraroodsauna werkt met - de naam zegt het zelf - infraroodstralen. Er bestaan drie soorten infrarood stralen: IRA, IRB en IRC en dat de uitwerking van de verschillende infrarood soorten nogal verschilt. De grootste dieptewerking in het lichaam ontstaat bij een golflengte in het infrarood A gebied. Met een dieptewerking van ± 6 mm in de menselijke huid heeft deze warmtestraling een therapeutisch karakter.


Werking voor het lichaam


Infraroodstraling zorgt voor een lichamelijke en geestelijke ontspanning. Maar er is meer. Het gebruik van een infraroodcabine kan ook zorgen voor een verlichting van lichamelijke klachten.

De straling verwarmt je lichaam van binnenuit. Omdat het lichaam zijn temperatuur op peil wil houden, probeert het de overtollige warmte af te voeren. De zweetklieren in de huid gaan zweet produceren, wat wordt verdampt aan het huidoppervlak. Het lichaam wil via de bloedbaan de warmte afvoeren. Daarom gaat het hart harder werken waardoor de bloedcirculatie toeneemt. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van het hele lichaam. Afvalstoffen worden beter en sneller afgevoerd en de huid wordt gereinigd. De huid zal er gezonder uitzien en klachten van huidaandoeningen kunnen verminderd worden.

De dieptewarmte van infraroodstraling kan ook voor verlichting van spier- en gewrichtspijnen zorgen. Pijnlijke en geblesseerde spieren herstellen namelijk sneller door de warmte en door de toevoer van het zuurstofrijke bloed.


Droom je van je eigen infrarood sauna?


Silu Home & Wellness maakt deze droom graag voor je waar!

Neem contact met ons op voor gratis advies en/of om onze showroom te bezichtigen.


Contacteer ons

Reuma


Onderzoek leerde dat infraroodstraling ook goed is voor een verlichting van lichamelijke klachten. Gedurende vier weken bezochten proefpersonen twee keer per week een infraroodsauna. Zowel vooraf als tijdens de behandelingen, enkele dagen na afloop van de kuur en nog eens een maand later werden de effecten gemeten op pijn, stijfheid en vermoeidheid. De uitkomst was verrassend. De patiënten met reumatoïde artritis gaven na één saunagang van een half uur al aan dat de pijn en de stijfheid met zo'n 40 procent waren afgenomen. Bij de Bechterew patiënten was de pijn rond de 50 procent en de stijfheid zelfs 60 procent minder geworden. De verschillen tussen de situatie voor en na de saunagang waren volgens de onderzoekers zo groot, dat ze durfden gewagen van een aantoonbaar effect. Máár, je moet regelmatig blijven gaan om de weldoende werking gaande te houden. Een infraroodsauna op de slaap- of badkamer is dan ook aangewezen.

Er zijn nog tal van aandoeningen waarvoor een infraroodsauna soelaas biedt: artritis, astma, bronchitis, darmproblemen zoals constipatie, diarree of ziekte van Crohn, eczeem, overgewicht, gewrichtspijnen, hart- en vaatziekten, neus-, keel- en oorproblemen, depressiviteit, stress, lage en hoge bloeddruk, zwakke immuniteit en reuma.

Voor reumapatiënten geldt echter de waarschuwing om de sauna niét te gebruiken wanneer de ziekte in een acute fase komt. De sauna is alleen doelmatig zolang de ziekte in een rustige fase verkeert.


Andere voordelen


Een infrarood sauna is zeer makkelijk te plaatsen op de slaapkamer. Het enige wat je nodig hebt is minimaal één vierkante meter en een stopcontact. Het voordeel is ook dat een infrarood sauna geen vochtige, hete lucht produceert die de omgeving van je slaapkamer kan contamineren. Je kan dus ook op je gemak een boek of een tijdschrift lezen, een tas koffie of een glas fris drinken. Je boek schiet niet spontaan in brand en je zal je handen niet verbranden aan de kop of het glas. Je kan in sommige modellen zelfs naar een dvd kijken via het touch screen waarmee je de sauna programmeert.

Het is dus een absoluut relaxte manier van ontspannen en dat is dus dubbel op.


Ons aanbod infrarood sauna's